Френският президент Макрон и неговата коалиция ще загубят абсолютното мнозинство във

...
Френският президент Макрон и неговата коалиция ще загубят абсолютното мнозинство във
Коментари Харесай

Макрон претърпя удар на изборите във Франция, коалицията му бие, но губи мнозинство

Френският президент Макрон и неговата коалиция ще изгубят безспорното болшинство във френското Националното заседание след втория тур на парламентарните избори.

Четири организации (Ifop, OpinionWay, Elabe и Ipsos) показват, че обединяването на президента " Заедно " ще завоюва сред 200 и 260 места в Народното събрание, до момента в който необятната лява коалиция на Жан-Люк Меланшон " Нов национален екологичен и обществен съюз " ще си обезпечи сред 149 и 200, съобщи Ройтерс.

За безусловно болшинство в Националното заседание са нужни 289 народни представители. Ако резултатът бъде доказан, способността на Макрон да преследва по-нататъшни промени на втората по величина стопанска система в еврозоната ще зависи от способността му да събира поддръжка отвън придвижването си.

44-годишният държавен глава стана през април първият френски президент от две десетилетия, който завоюва втори мандат. Но той ръководи една надълбоко разочарована и разграничена страна, където поддръжката за популистките партии отдясно и отляво нараства.

" Нищо не би било по-лошо от това да прибавим френско безвластие към безпорядъка в света ", сподели президентът преди вчерашния избор.

Алиансът Nupes на Меленшон организира акция, в която съществени претекстове бяха замразяването на цените на главните артикули и понижаването на възрастта за пенсиониране. Меленшон също упорства за по-твърда политика по отношение на Европейския съюз.

Политическите съдружници на Макрон показаха левия водач като " злокобен пропагандатор ", който ще съсипе Франция. Кристоф Кастанер, един от най-високопоставените депутати на ръководещата партия, разгласи, че икономическата му стратегия е като " насъбрана с клишета от руската ера ".

Първоначалните оценки демонстрират, че " Новият национален екологичен и обществен съюз " ще стане най-големият опозиционен блок в Народното събрание.

На " Заедно " евентуално ще се наложи да си партнира с консервативната партия " Републиканците " или ще би трябвало да се задоволи да издигне държавно управление на малцинството, което ще бъде насила да води договаряния за приемането на всеки закон.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР